FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord maakt keuze uit deze acht namen’

Arne Slot lijkt af te stevenen op een vertrek bij Feyenoord. En daarom kijken de Rotterdammers alvast verder om voorbereid te zijn op een leven zonder de succestrainer. Hier maakt het medium 1908 melding van.

De Rotterdammers zetten in ieder geval alles op alles om assistent-trainer Sipke Hulshoff voor de club te behouden. In de toekomst zien ze voor hem een grote rol weggelegd. Gregg Berhalter is één van de buitenlandse kandidaten. Hij vertrok eind 2022 als bondscoach van de Verenigde Staten, mede door beschuldigingen van huiselijk geweld. Inmiddels is de 49-jarige Amerikaan daarvan vrijgesproken. Hij speelde zes jaar in Nederland voor PEC Zwolle, Sparta en SC Cambuur. Zodoende leerde hij ook Arne Slot kennen. Uitgerekend de huidig Feyenoord-coach tipte hem intern al eens als iemand om in de gaten te houden.

Met de Deense keuzeheer Kasper Hjulmand staat er nog iemand op de lijst die actief was op het WK in Qatar. Zijn landgenoot Jon Dahl Tomasson lijkt misschien nog wel een grotere kanshebber. Het clubicoon staat momenteel aan het roer bij Blackburn Rovers, maar Feyenoord informeerde onlangs naar zijn status. Volgens 1908.nl deed PSV opvallend genoeg hetzelfde met het oog op een eventueel vertrek van Ruud van Nistelrooij.

De Nederlandse kampioen zou ook bij buurman Sparta kunnen uitkomen. In De Kuip zijn ze onder de indruk van Maurice Steijn en er is geopperd om hem samen met Robin van Persie de sleutels te geven. Dick Schreuder is een andere Nederlandse trainer die er goed opstaat. Hij geldt zelfs als één van de topkandidaten, klinkt het. Datzelfde geldt voor Pascal Jansen, die daarmee opnieuw in de voetsporen van Slot zou kunnen treden.

Bo Svensson is de achtste en laatste naam op de shortlist. De Deen is momenteel nog trainer van FSV Mainz, dat met aantrekkelijk voetbal op een knappe negende plaats staat in de Bundesliga. De naam van Marcel Keizer viel ook, maar hij wil niet terugkeren naar Nederland.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *