FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Arne Slot: ‘Weet niet of ik dit nog kan gaan overtreffen’

Arne Slot is erg trots op de landstitel met Feyenoord. Dit laat hij weten in een gesprek met Voetbal International. “Dit is een prestatie waarvan ik niet weet of ik die als trainer ooit nog kan evenaren. Alle ingrediënten waren aanwezig voor juist een heel lastig seizoen”, aldus Slot.

“We verkochten onze beste spelers, acht vanuit de basis, vijftien in totaal. De nieuwe jongens kwamen uit alle windstreken en verspreid over de voorbereiding binnen. Maar we zijn gewoon hard gaan werken, steeds beter gaan voetballen en kampioen geworden, op een manier die me eigenlijk net zo trots maakt.”

Omdat hijzelf streeft naar perfectie kan hij tijdens wedstrijden nauwelijks genieten. “Ja, als we een mooie aanval spelen, of durven op te bouwen zoals we deden uit bij AS Roma, geniet ik heel even”, zo geeft hij aan. “Maar een seconde later ben ik alweer bezig met hoe het staat als we de bal verliezen. Tegelijk geeft zo’n opbouw als die in Rome ook rust.”

Slot gaat verder: “Mijn vrouw vindt altijd dat zij zenuwachtiger is dan ik. Ik geloof het best, maar dat komt doordat wanneer ik zie dat de wedstrijd het verloop heeft volgens de manier zoals ik ‘m heb voorbereid met de staf en de jongens, mij dat de rust geeft dat we ons werk aan de voorkant in ieder geval goed hebben gedaan. Dan kan je nog verliezen, hoor, door een ongelukkig moment of een individuele actie, maar dat zijn dan facetten in voetbal waarop je als trainer geen invloed hebt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *