FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Dennis te Kloese laat zich uit over zomerse transferplannen

In een gesprek met Voetbal International heeft Feyenoord-directeur Dennis te Kloese zich uitgelaten over zijn plannen voor de zomerse transferperiode. De Rotterdammers hebben namelijk vanwege de plaatsing voor de Champions League wat centen te besteden.

“De trainer blijft, we hebben met Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt al twee nieuwe spelers gehaald en het contract van een aantal jongens verlengd. Nu is de tijd aangebroken dat we eerder dan later zélf zullen worden geconfronteerd met interesse in spelers van ons. En op onze beurt gaan we ook de markt op om ons nog verder te versterken. Er is nooit een rustig moment bij een grote club zoals Feyenoord, al vermoed en hoop ik dat het in ieder geval wel rustiger zal worden dan vorig jaar”, opent Te Kloese.

“We hebben door het winnen van de titel een vliegwiel in gang gezet, dat nog meer succes in gang kan zetten. Maar ik ben er ook om te voorkomen dat het vliegwiel uit de bocht schiet, dat het zo’n vaart neemt dat het oncontroleerbaar wordt. Daarmee bedoel ik dat we nu dus geen onverantwoorde dingen gaan doen. We hebben een duidelijk beleid bij Feyenoord. We zoeken spelers die qua talent, kwaliteit, maar ook qua karakter en persoonlijkheid passen bij deze club. Waartoe het kan leiden, hebben we dit seizoen gezien.”

De plaatsing voor de Champions League brengt natuurlijk extra geld in het laatje bij Te Kloese. “Voor het eerst zal de begroting boven de honderd miljoen uitkomen. Het budget voor spelers stijgt naar zo’n 23 miljoen. Maar dat betekent niet dat we ons beleid nu kunnen loslaten.” De centen gaan niet alleen maar naar transfers. “Wij vinden de Academy heel belangrijk, daarin willen we blijven investeren. Ook de scouting is en blijft een belangrijke pijler die onze aandacht hoort te krijgen.”

“Maar iets nieuws is dat we hebben besloten nu echt een internationale afdeling op te gaan zetten. We hebben al een aantal samenwerkingsverbanden met clubs in bijvoorbeeld Amerika (Orange County), we participeren in een club in Brazilië en we zoeken nog meer internationale allianties. Feyenoord is meer dan alleen hoge salarissen en dure transfers. Je ziet voorbeelden genoeg dat alleen die twee zaken niet genoeg zijn. Een club moet rusten op een stevig en breed fundament”, aldus de algemeen directeur tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *