FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Samba-aanvaller kon elders meer verdienen maar koos voor Rotterdam

Het had niet veel gescheeld of Igor Paixao had deze zomer helemaal niet de overstap gemaakt naar Feyenoord. Op het laatste moment kwam het Amerikaanse Los Angeles FC namelijk om de hoek kijken voor hem. Hij kon daar flink meer verdienen maar de samba-aanvaller wilde koste wat het kost naar Rotterdam.

“Mijn ouders hebben veel voor mij opgegeven”, vertelt Paixao aan het Algemeen Dagblad. “Daarom ben ik ook zo blij dat ik in mijn eerste seizoen in Europa al meteen een grote prijs heb gepakt. Mijn eerste landstitel. Mijn vader was erbij, die niet wist wat hij zag in het stadion en vooral op de Coolsingel. Al die mensen.” Paixao was ook trefzeker in de kampioenswedstrijd.

Paixao kreeg dus op de laatste transferdag nog een belletje uit de Verenigde Staten. “Vlak voordat de transfer rondkwam, meldde Los Angeles FC zich nog. Die wilden meer betalen. Maar mijn vader en ik belden meteen naar Dennis te Kloese. Met de mededeling dat ik helemaal niet naar de MLS zou gaan. Ik wilde naar Europa, naar de Kuip. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad.”

Niet alleen de titel is iets wat Paixao erg koestert, ook de band met zijn landgenoot Danilo is iets wat hem sterker maakt. “Ik ben erg blij dat ik hem heb ontmoet. Toen ik wist dat de transfer rond was stuurde ik Danilo gelijk een berichtje. Hij zou me wegwijs maken in Rotterdam en dat heeft hij waargemaakt. Hij is mijn vriend.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *