FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

AD: ‘Feyenoord pakt lagere transfersom voor Kokcu’

Orkun Kokcu is bijna speler van Benfica. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van. Wel zal de transfersom iets lager uitvallen dan de Rotterdammers voor ogen hadden. Dit lijkt uit te komen op een bedrag van tussen de 25 en 30 miljoen euro.

Het AD spreekt tegen dat Premier League-clubs een veelvoud daarvan zouden over hebben voor Kökcü. De Portugese topclub ‘is en was het meest concreet en wat die club wil betalen ligt zeker niet onder de prijzen die clubs als Aston Villa en Manchester United zouden willen neerleggen.’

Met de transfersom verbreekt Kökcü het record van Luis Sinisterra, die voor 25 miljoen naar Leeds United vertrok. Bovendien komt de aanvoerder uit de eigen jeugdopleiding, waardoor er nooit een transfersom voor hem is betaald en er ook geen percentage naar een vorige werkgever gaat.

Daarnaast lijkt Feyenoord-directeur Dennis te Kloese een fors doorverkooppercentage te bedingen. Enzo Fernández bewees al hoe lucratief dat kan zijn. River Plate ontving in eerste instantie zo’n 18 miljoen euro, maar na zijn transfer naar Chelsea kwam daar nog nog eens 30 miljoen bij. Ook Darwin Núnez werd recent voor veel geld verkocht door O Glorioso.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *