FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

BESTE KLAPPER! Feyenoord nu al verzekerd van 29.247.000 euro

Na zes seizoenen mag Feyenoord zich weer gaan bewijzen in de Champions League. En dat zal de Rotterdammers geen windeieren leggen. Ze zijn nu namelijk al verzekerd van bijna dertig miljoen euro.

De startpremie is voor iedere club hetzelfde. Deze bedraagt 15.640.000 euro. De tweede inkomstenbron is de coëfficiëntenbonus. Deze inkomstenbron wordt verdeeld over alle 32 clubs die geplaatst zijn voor de UEFA Champions League. De positie van Feyenoord wordt bepaald op basis van de 10-jaar clubcoëfficiëntenranglijst. Op dit moment staat Feyenoord virtueel op de 22e plaats, wat Feyenoord 12.507.000 euro oplevert uit de coëfficiëntenbonus. Als PSV zich niet plaatst voor de UEFA Champions League, stijgt Feyenoord naar de 21e plaats en verdient het 13.644.000 euro vanuit de coëfficiëntenbonus.

De derde inkomstenbron is de marketing pool. Nederland ontvangt aan het begin van het komende Champions League-seizoen een bedrag van ongeveer 2.000.000 euro. Als Feyenoord de enige Nederlandse club in de UEFA Champions League is, krijgt het al het geld uit de marketing pool. Als PSV zich ook plaatst voor de groepsfase van het miljoenenbal, ontvangt Feyenoord 55% van het bedrag omdat het landskampioen is geworden, terwijl 45% naar PSV gaat. Dit bedrag kan nog verder stijgen voor Feyenoord als het goed presteert in de Champions League. Op dit moment is Feyenoord verzekerd van een bedrag van 1.100.000 euro.

De vierde en laatste inkomstenbron is gebaseerd op de wedstrijdpremie. Een overwinning in de groepsfase van de Champions League levert 2.800.000 euro op, een gelijkspel in de groepsfase levert 930.000 euro op. Kwalificatie voor de achtste finale levert nog eens 9.600.000 euro op, plaatsing voor de kwartfinale nog eens 10.600.000 euro extra, de halve finale 12.500.000 euro extra, de finale 15.500.000 euro extra, en de winnaar ontvangt nog een extra bedrag van 4.500.000 euro. Hoeveel Feyenoord uit deze pot gaat verdienen is natuurlijk nog onbekend.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *