FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Heb nog drie jaar een contract en zal alles geven voor Feyenoord

Afgelopen zomer kwam Santiago Gimenez binnen bij Feyenoord. Hij moest Cyriel Dessers doen vergeten en dat is de Mexicaan meer dan gelukt. Hij werd landskampioen met zijn nieuwe werkgever en tevens topscorer. Hij kijkt dan ook meer dan tevreden terug op het seizoen, zo vertelt hij in Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder.

“Als ik dit kampioenschap met één woord zou moeten omschrijven? Beautiful, dat is dan het woord dat bij mij opkomt, omdat we een prachtig seizoen hebben gehad”, aldus Giménez. “Op drie fronten deden we lang mee, met uiteindelijk de schaal in onze handen. En ook de connectie die we dit seizoen hebben gemaakt. Als spelers onderling, met de technische staf, maar bovenal ook met onze supporters. We hebben goede spelers, maar ik geloof dat kwaliteit slechts 50% van dit succes is. De andere 50% komt door onze teamspirit. Dit is een heel speciale groep, we zijn heel close. Op het veld werken we voor iedere meter en strijden we voor elkaar. Dat maakt het zo lastig om ons te kloppen. Wij zijn Feyenoord, een hecht team dat de tegenstander onder druk zet en met deze speelstijl onze supporters achter ons krijgt en trots maakt.”

Na de overwinning op Ajax in de Johan Cruijff Arena groeide volgens Giménez het besef dat de landstitel haalbaar was. “Dat voelde voor ons als een finale. Feyenoord had daar achttien jaar niet meer gewonnen, maar we geloofden dat we een goed resultaat konden halen als we alles zouden geven. Het was ongelooflijk spannend, maar we wisten de drie punten te pakken. Het gat werd zes punten met Ajax, een cruciale overwinning. We keken elkaar aan na afloop en wisten dat we dit niet meer uit handen mochten geven. Toen ik het laatste fluitsignaal hoorde tegen Go Ahead Eagles werd ik overvallen door emoties. We hebben zo lang gestreden voor dit succes en iedere week kwam het dichterbij. En toen die zondag de beloning kwam na maanden van hard trainen en geloof… dat gevoel was onbeschrijflijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *