FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Nieuwe uitgaande Feyenoord-klapper staat alweer klaar’

Feyenoord verkocht onlangs Orkun Kokcu voor een recordbedrag aan het Portugese Benfica. En het zou zomaar kunnen dat Mats Wieffer de volgende is die voor een vermogen gaat doorverkocht worden. Afgelopen woensdag was de middenvelder één van de uitblinkers bij Oranje tegen Kroatie.

De Telegraaf-rapporteur John van ‘t Schip deelt een 7 uit aan de Feyenooder als rapportcijfer voor het duel, dat Oranje met 2-4 verloor: “Wieffer speelde een prima wedstrijd en was zowel aan de bal als de tussen de linies (assist bij eerste goal) slim en in z’n passing goed.”

“Verdedigend ook een paar keer goed ervoor komend. Spelend in pas zijn tweede interland liet hij zien dat hij degene is die met Frenkie kan uitgroeien tot een vaste waarde. Hij heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt”, sluit de oud-international zijn beoordeling af.

Momenteel wordt de marktwaarde van Wieffer op zeven miljoen euro geschat, maar de (voorzichtige) verwachting is toch wel dat die in het aankomende seizoen de pan uit gaat rijzen. Tekenend is ook dat de waarde van de controleur een klein half jaartje geleden nog slechts één miljoen euro bedroeg, volgens de cijfers van Transfermarkt. Ter vergelijking, de marktwaarde van de bovengenoemde Kökcü steeg tussen 2019 en 2020 van zeven naar 19,5 miljoen euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *