FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Arne Slot richtte zijn vizier op hem, maar hij wilde niet’

Ian Maatsen had afgelopen zomer de kans gehad om te vertrekken naar Feyenoord. Alleen maakte de verdediger de keuze om in Engeland te blijven voetballen.

Hij komt oorspronkelijk uit de jeugdopleiding van de Rotterdammers. In 2013 vertrok hij daar echter en verhuisde hij naar stadsgenoot Sparta, om vervolgens bij PSV terecht te komen. Ook in Eindhoven belandde hij nooit in het eerste team, want voor die tijd kwam Chelsea langs en besloot hij naar Londen te gaan.

Chelsea verhuurde hem de voorbije jaren aan meerdere clubs. Zo kwam hij uit voor Charlton Athletic en Coventry City. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor Burnley, waarvoor hij 38 keer in het basisteam verscheen en eenmaal als invaller op het veld kwam. Daarin was hij goed voor 4 treffers en 6 assists.

Met Burnley promoveerde hij vanuit de Championship naar de Premier League, maar het had weinig gescheeld of hij had dat niet meegemaakt. Aan het begin van het voetbaljaar toonde Feyenoord namelijk interesse. De Rotterdammers verloren na het eerste jaar van Arne Slot veel spelers en waren op zoek naar versterkingen.

Maatsen vond het mooi om te zien dat een Nederlandse topclub hem graag wilde contracteren, maar vond tegelijkertijd dat hij de overstap niet moest maken. In gesprek met Ziggo Sport bevestigt hij het contact met Slot, die hem uitgebreid zijn plannen uitlegde. “Ik heb tegen Arne gezegd, gewoon als man tegen man, dat mijn toekomst in Engeland lag”, aldus Maatsen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *