FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Leverkusen toont grote interesse in Feyenoord-verrassing’

Bayer Leverkusen heeft een oogje op Feyenoord-speler Quilindschy Hartman. Ze zien in hem de perfecte kandidaat om de linksbackpositie in te vullen. Hier maakt het medium 1908 melding van. Ze meldde zich al in het afgelopen seizoen voor hem.

Algemeen directeur Dennis te Kloese wimpelde de interesse echter direct af. Het is niet duidelijk hoe de 21-jarige Zwijndrechter zelf tegenover een Duitse transfer stond. Feyenoord wilde in ieder geval niet meewerken, om de eerste linksback te laten gaan. Leverkusen zou Hartman nog altijd niet vergeten zijn en waagt deze zomer wellicht een nieuwe poging. In De Kuip beschikt over een contract tot medio 2025, volgens Transfermarkt ligt zijn waarde rond de tien miljoen euro.

Hartman maakt een stormachtige ontwikkeling door op Rotterdam-Zuid. Nadat hij bij de eerste selectie kwam besliste hij de concurrentiestrijd met nieuwelingen Marcos López en Frederik Björkan al snel in zijn voordeel. Hartman groeide uit tot vaste kracht en schopte het zelfs tot de voorselectie van het Nederlands elftal. Daar viel hij af voor de Nations League, waardoor hij nu met Jong Oranje actief is op het EK Onder 21.

Bayer had al de beschikking over twee Nederlandse linksbacks. Daley Sinkgraven zal de club echter verlaten, terwijl ook Mitchel Bakker verkocht mag worden. Laatstgenoemde speelde de voorbij jaargang geregeld onder trainer Xabi Alonso, maar Atalanta Bergamo zou hem naar Italië willen halen. Zo kunnen de Duitsers nog wel een nieuwe linksback gebruiken, waardoor Hartman weer in beeld komt. Daarnaast spelen er met Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah nog twee Nederlandse verdedigers in Leverkusen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *