FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Arne Slot laakt de kritiek op transferdeal’

Arne Slot is blij met de transfersom die Feyenoord heeft ontvangen voor Orkun Kokcu. Er is de nodige kritiek over de transfersom die de Turkse middenvelder opleverde, maar daar is de oefenmeester het niet meer eens.

“Als ik puur naar Feyenoord kijk, is het best grappig dat er vijf jaar lang nooit iemand verkocht werd”, reageert Slot tegenover ESPN. “Ik denk dat de grootste transfer misschien Summerville is geweest, voor 1,2 miljoen. Dat we nu ontevreden zijn met het ophalen van dertig miljoen is eigenlijk opmerkelijk. De vergelijking met andere clubs gaat eigenlijk altijd mank.”

Velen vergelijken de transferinkomsten van Ajax met die van Feyenoord. Dat is niet terecht, zo meent Slot. “Zij hebben zichzelf al meerdere jaren zeer goed gepresenteerd in de Champions League. Volgens mij is dat een cruciaal verschil in interesse van clubs en hoe spelers op Champions League-niveau presteren. Als wij volgend jaar, wanneer we het heel goed doen in de Champions League, nog steeds structureel achterlopen op Ajax qua transfers, dan zal de kritiek wellicht gerechtvaardigd zijn.”

Slot noemt de Kökcü-transfersom ‘een mooi bedrag is, maar plaatst wel een kanttekening. “Wat ik vervelend vind, is dat door jarenlang geen verkopen bij Feyenoord te hebben gehad, die dertig miljoen niet één-op-één geïnvesteerd kan worden. We hebben nu te maken met financiële herstelwerkzaamheden vanuit de jaren waarin er nooit iets werd verkocht. Voor Feyenoord is het heel mooi, maar voor de zittende trainer is het jammer dat niet al het geld direct geïnvesteerd kan worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *