FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Uiteindelijk belde Feyenoord mij op voor een gesprek’

Pascal Bosschaart gaat aankomend seizoen aan de slag als assistent-trainer bij FC Dordrecht onder Michele Santoni. Deze samenwerking kwam tot stand vanwege de alliantie met Feyenoord. In een gesprek met ‘Voetbalzone’ gaat hij dieper in over zijn rol.

Het is een tijd lang stil geweest, maar uiteindelijk belde Feyenoord mij op met de vraag of ik wilde komen praten bij Dordrecht. Het was een dusdanig goed gesprek dat ik een tweede gesprek kon krijgen. Er waren meerdere kandidaten begreep ik, maar uiteindelijk is het oog op mij gevallen. Met Michele heb ik een aantal FaceTime-gesprekken vanuit Spanje gevoerd en dat klikte erg goed.”

Bosschaart had de kans om volledig op eigen benen te staan, maar liet die kans schieten om terug te keren bij Feyenoord waar hij eerder trainer was bij de Feyenoord Soccer Schools. “Ik heb mijn UEFA A-diploma, dus clubs trainen in de Eredivisie kan nog niet. Maar wel in de tweede divisie, daar heb ik ook wel mee gesproken. Alleen dat vind ik voor mij niet de juiste stap op dit moment.”

De oud-Feyenoorder vertelt waarom de rol bij FC Dordrecht wel bij hem past op dit moment. “Ik wil eigenlijk hetzelfde bereiken bij Dordrecht als wat ik bij Cambuur gedaan heb met Henk de Jong. Dus geen plek zestien tot achttien, maar het linkerrijtje. Ik heb een contract voor twee jaar. Het plan is nog niet helemaal duidelijk, maar er is wel een plan. Eerst willen we kijken of we jongens die hier vanuit Feyenoord zijn gestald, naar een hoger niveau kunnen tillen. Misschien wel klaar maken voor een overstap naar Feyenoord: dat is in eerste instantie het plan. Ik ben een Rotterdammer, ik heb er heel lang gevoetbald dus uiteindelijk heb ik het doel om wel weer bij Feyenoord terecht te komen”, besluit Bosschaart.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *