FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Zo’n Feyenoord tegen Ajax zit niemand op te wachten’

In Engeland gaan ze vanaf komend seizoen spelers die de scheidsrechter belagen harder aanpakken. Een voorbeeld dat volgens Jan de Jong, voorzitter van de Eredivisie CV ook mag worden doorgevoerd in Nederland.

In een gesprek met het Algemeen Dagblad zegt hij er het volgende over: Volgens de directeur van de Eredivisie is het belangrijk dat het voetbal weer ‘zuiverder’ wordt. Zo’n bekerfinale als PSV – Ajax, daar zijn wij als competitiebestuur natuurlijk niet trots op. Of zo’n wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, met voortdurend onrust op het veld. Daar zit niemand op te wachten.”

Uiteindelijk ligt de bal volgens De Jong wel bij de scheidsrechter. “Het is uiteindelijk wat de scheidsrechter daar in het veld mee doet, hij of zij blijft de baas binnen de lijnen. Wij geven met elkaar de regels aan, maar arbiters zijn uiteindelijk onafhankelijk. Het is aan hen hoe ze de instructies toepassen. Maar ook scheidsrechters willen er vanaf en zullen harder gaan optreden, hebben ze ons verzekerd. Ik ben ervan overtuigd dat het helder is en dat er zwaarder gestraft zal worden.”

De Jong weet niet of het direct voor een enorme kaartenregen gaat zorgen. “Misschien is dat wel nodig om het in te dammen. We hopen er niet op, want dat zou betekenen dat het wel heel lang duurt voordat het bij spelers en trainers duidelijk is dat we dit met elkaar niet meer willen. We hopen dat het zo snel mogelijk effect heeft.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *