FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord legt voor hem een lagere transfersom neer’

Feyenoord pakte eerder deze week uit met de komst van Bart Nieuwkoop. De transfersom die de Rotterdammers voor hem overmaken aan Union valt lager uit dan aanvankelijk werd gedacht.

Hij vertrok eerder transfervrij bij de club en ontwikkelde zich daarna stormachtig. “Dat Feyenoord nu geld voor hem moet betalen, vindt de club geen probleem”, weet Marcel van der Kraan van De Telegraaf. “Bovendien valt de schade van het terugkopen mee. De marktwaarde van Nieuwkoop lag rond de 3,5 miljoen euro, maar Dennis te Kloese heeft in zijn rol als ’technisch directeur’ de prijs kunnen bepalen op twee miljoen euro.”

Dit bedrag kan echter nog oplopen. “Daar kan bij bijzondere prestaties van Feyenoord én de speler nog een half miljoen euro bovenop komen en als Nieuwkoop nog een keer verkocht wordt, ontvangt Union Saint-Gilloise een percentage van de transfersom.”

“Nieuwkoop wordt door Slot gezien als een zeer aanvallende back en daar houdt hij van. Feyenoord kon hem in de voorbereiding nog live aan het werk zien toen beide clubs tegen elkaar speelden. Na afloop van dat duel gaf de Zeeuw al aan dat hij open stond voor een transfer. Zijn contract liep over een kleine elf maanden af”, besluit Van der Kraan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *