FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik zie in hem geen meerwaarde voor Feyenoord’

Voormalig voetballer en huidig analist Karim el Ahmadi heeft zijn twijfels tussen de samenwerking van Feyenoord en Calvin Stengs. Hij vraag zich af of de middenvelder wel kan brengen wat trainer Arne Slot van hem vraagt.

“Als ik kijk naar hoe Slot wil spelen, met de intensiteit en alles, dan zie ik in Stengs geen meerwaarde voor Feyenoord”, vertelt El Ahmadi bij Dit was het weekend van ESPN. “Dit is niet echt een jongen zoals Sebastian Szymanski, die overal bovenop zit. Vooral in het druk zetten vind ik hem niet goed genoeg voor dit Feyenoord. Misschien moet hij meer wedstrijden spelen om daaraan te wennen, maar vooral na balverlies vind ik hem niet een speler die hetzelfde kan brengen als Szymanski. Er moet wat meer gif in.”

Kenneth Perez vindt Stengs een ‘fantastische’ voetballer, maar plaatst een kanttekening. “Voetballer zijn is meer dan lekker kunnen voetballen. Ik denk niet dat hij de karaktervoetballer is die in moeilijke fases opstaat. En het gaat lastig worden voor Feyenoord dit seizoen, want er zijn hoge verwachtingen.”

De Deense oud-voetballer twijfelt of Stengs iets aan zijn arbeidsethos kan veranderen. “Dat is lastig. Vaak zit het in je karakter: tot hier en niet verder. Als ze straks in wedstrijden met 3-0 of 4-0 voorstaan zal hij lekker meevoetballen, maar in wedstrijden als vandaag draait het erom om karakter te tonen. Dan moet hij er staan!”, aldus Perez.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *