FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Oud-Feyenoorder: ‘Daar heb ik een middelvingertje opgestoken’

Paul Bosvelt speelde in het verleden meer dan 200 wedstrijden voor Feyenoord. Hierin maakte hij 39 doelpunten en gaf hij 17 keer een assist. Vooral een goal in zijn laatste seizoen in 2003 voor de club herinnert hij zich nog goed.

Toen kwamen Ajax en Feyenoord elkaar tegen in de halve finale van de KNVB Beker. In de Kuip was het Bosvelt die de enige goal van de wedstrijd maakte. “Het was een soort van slalom tussen Sneijder en Van der Vaart. Als ik het goed heb, maakte ik daarna een één-twee met Emerton. Daarna nam ik hem op de wreef, onderin de hoek. Droog in het zijnetje”, herinnert Bosvelt zich nog bij de Cor Potcast.

“En toen het juichen, daar was ik sowieso nooit zo goed in”, vervolgt Bosvelt. “Ik maakte toen een lange neus richting het uitvak, waar toen nog uitsupporters zaten. Daar heb ik daarna nog een hoop gedoe over gehad. Maar goed, in de euforie doe je gekke dingen.” Toch had Bosvelt dit niet van tevoren bedacht. “Nee, ik was niet van het dingen instuderen. Het kwam gewoon in me op.”

Thomas Verhaar herinnert Bosvelt er aan dat hij ook nog een keer zoiets tegen Sparta heeft gedaan. “Daar heb ik een keer een middelvingertje opgestoken. Maar daar werd ik de hele wedstrijd uitgemaakt voor dingen die ik hier niet kan herhalen. Toen maakte ik de 1-2, maar werd het uiteindelijk nog 1-5. Dat was een hele moeizame wedstrijd. Dus na die 1-2 kwam bij mij een beetje frustratie los”, besluit Bosvelt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *