FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Probleem is dat die Feyenoorder zuiverheid mist’

Midweeks trapt Feyenoord in de Champions League af tegen het Schotse Celtic. En trainer Arne Slot moet voor dit duel een flinke puzzel gaan leggen in vooral aanvallend opzicht.

Zo is zijn sterkhouder Giménez geschorst voor de eerste twee wedstrijden in de Champions League. In Voetbal International blikt Martijn Krabbendam hierop vooruit. “Dat was op zich nog wel op te lossen, maar Giménez’ vervanger, de Japanner Ayase Ueda, raakte geblesseerd in de oefeninterland van de Samurai Blue tegen Duitsland, die ze – mede door een goal van Ueda – met 4-1 wonnen en daarmee de organisator van EURO 2024 in een crisis duwde. ‘Een hard gelag’’, zegt Slot. ‘Een van de redenen om Ueda te halen, was dat hij Giménez kon vervangen in de Champions League.'”

Met het ontbreken van Giménez en Ueda is de vraag wie er dan wel moet starten. Krabbendam: “De trainer van Feyenoord was de eerste die in Paixão een potentiële invaller-spits herkende. ‘Tijdens de training hebben we dat een paar keer geprobeerd, omdat hij in principe ook de kwaliteiten heeft om daar te kunnen spelen.’

Hierover had Slot wel een idee, zo gaf hij al eens aan. ‘Igor kan als buitenspeler goed uit de voeten: hij is snel en bewegelijk en kan heel goed meevoetballen. Hij heeft gezien zijn geringe lengte ook nog een behoorlijke kopkracht en kan met zijn snelheid verrassen in het pressen. Het is de reden waarom wij altijd spelers zoeken die op meerdere posities uit de voeten kunnen en dat Paixão ook in de spits kan spelen.’

Krabbendam analyseert: “De statistieken van de Braziliaanse buitenspeler onderschrijven de observatie van Slot. Paixão is een opportunist die – net als een spits – graag en veel schiet. Enige probleem is dat hij daarbij de zuiverheid mist van échte spits Giménez. Dat komt mede doordat Paixão van slechtere locaties schiet dan zijn Mexicaanse collega”, zo besluit hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *