FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Familieleden hadden op Feyenoord gehoopt’

Jerdy Schouten verruilde deze zomer Bologna voor een nieuw avontuur bij PSV. Ajax en Feyenoord hadden ook interesse in de middenvelder maar hij koos uiteindelijk voor Eindhoven. Een deel van zijn familie had graag gezien dat hij een andere keuze had gemaakt.

“Ik heb in de winterperiode met Arne Slot gesproken”, vertelt Schouten in gesprek met Voetbal International. “En als je aan een aantal familieleden had gevraagd waar ik naartoe zou moeten gaan, dan hadden ze op Feyenoord gehoopt. Mijn oudoom (Henk Schouten, red.) heeft er natuurlijk een fantastische tijd gehad. Maar uiteindelijk ging dat niet.”

Naast Feyenoord waren dus ook PSV en Ajax in de markt. “Dat de topdrie me wilde, streelt zeker”, geeft hij aan. “Zes jaar geleden zat ik bij Telstar terwijl ik niet wist of het ooit nog wat zou worden met mij als prof. En dan nu de gehele Nederlandse top die me wilde. Als kind droom je ervan om in de topdrie te voetballen.”

Schouten maakte indruk bij Bologna en had ook bij AC Milan kunnen tekenen. “Ik snap het als veel mensen zeggen: “De top van Italië is toch hoger?” Maar ik denk anders, want ik vind dit echt minstens even mooi. Zonder verder op namen van clubs in te gaan, ik had het beste gevoel bij PSV. Dan maakt het niet of een club een grotere naam heeft of dat ik ergens anders meer kan verdienen. Geld is op zo’n moment ondergeschikt. Ik maak een hele bewuste keuze die past bij dit moment in mijn carrière.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *