FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoorder moest van de pijn naar binnen getild worden’

Feyenoord-spits Ayase Ueda zat er gisteren na de wedstrijd tegen Atletico Madrid zo doorheen dat hij naar binnen getild moest worden. Hier maakte trainer Arne Slot melding van. Na een uur werd de Japanner gewisseld door de oefenmeester.

Zijn eerste optreden namens Feyenoord in de Champions League wist Ueda direct te verzilveren. Na zes minuten kwam de spits al tot scoren in het Metropolitano. “Je stelt een spits aanvankelijk op om te scoren. Dat heeft hij gedaan”, blikte een tevreden Slot terug na de wedstrijd. De oefenmeester zag bij de openingstreffer een geweldige aanval. “Een goede loopactie en een beetje lucky hoe de bal er in ging.”

Ueda werd als concurrent voor Santiago Gimenez naar De Kuip gehaald. Doordat de Mexicaan in bloedvorm verkeerd, moest Ueda het nog met weinig speeltijd doen. Woensdagavond stond Ueda door de schorsing van Gimenez in de basis. “Je kan zien dat hij weinig speeltijd heeft”, gaf Slot aan. “Zeker in combinatie met de hoge intensiteit van de wedstrijd. Dan springt er wel eens een bal van de voet. Dat ben je niet altijd van hem gewend. “Het heeft ook met het intense spel te maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *