FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Premier League-speler: ‘Ik stond toen wel open voor Feyenoord’

Jan Paul van Hecke sprak afgelopen winter meerdere malen met Arne Slot om te praten over een transfer naar Feyenoord. Maar zover kwam het niet voor de mandekker die onder contract staat bij het Engelse Brighton. In een gesprek met Voetbal International laat hij nu weten waarom.

Van Hecke heeft een paar dagen vrij en is terug in Breda, waar hij doorbrak in het voetbal. “Je gelooft het niet, maar ik loop net Arne Slot tegen het lijf”, vertelt de verdediger met glinsterende ogen. Dat een transfer toentertijd niet doorging is vooral aan Roberto de Zerbi te danken, die hem onder geen beding kwijt wilde. “Ik stond toen wel open voor Feyenoord. Ik speelde niet veel en het is een geweldige club.”

Inmiddels lijkt het een gepasseerd station, daar Van Hecke meer en meer minuten maakt. “Als je voor een Nederlandse topclub mag spelen, is dat mooi. Alleen ik speel in de Premier League. Dat ik aan ze gelinkt wordt, is leuk, maar door mijn vroege overstap naar Engeland heb ik dat stadium overgeslagen. RKC-uit kan ook mooi zijn, maar spelen in Engeland is wat iedere voetballer uiteindelijk écht wil.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *