FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Makaay en Van Bronckhorst zitten in investeerdersgroep

Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst beëindigden vorig seizoen hun loopbanen bij Feyenoord, maar hebben nog altijd het beste voor met de club. De voormalig internationals zouden zelfs bij de investeerdersgroep Vrienden van Feyenoord horen, die donderdag een kapitaalinjectie van zeventien miljoen euro beschikbaar maakte. Dat meldde Emile Schelvis vrijdagavond in het praatprogramma Voetbal International.

Makaay en Van Bronckhorst werden niet gevraagd om een reactie, maar eerder op de dag had laatstgenoemde al tegenover RTV Rijnmond aangeven dat hij niet in de investeerdersgroep zit. De Vrienden van Feyenoord, een investeerdersgroep met Pim Blokland als uithangbord, kreeg in ruil voor de kapitaalinjectie een deel van het aandelenpakket. Deze kan maximaal oplopen tot 49 procent.

Behalve een fors aandelenpercentage krijgen de Vrienden van Feyenoord ook twee plaatsen toebedeeld in de Raad van Commissarissen (RvC), die vanaf februari 2011 vacant zullen zijn. De investeerdersgroep wil uiteindelijk naar een bedrag van dertig miljoen euro toewerken, maar het is niet bekend in hoeverre Van Bronckhorst en Makaay daarbij gaan helpen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *