FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Kyle Ebicilio heeft weinig kans van slagen bij Arsenal

Volgens De Telegraaf is de kans klein dat de bij Feyenoord voor bijna een half miljoen euro weggeplukte Kyle Ebicilio bij Arsenal zal slagen. De zestienjarige rechtermiddenvelder heeft naar verluidt ‘de pech’ dat hij niet door de inmiddels befaamde superscout Steve Rowley is ontdekt, maar is aangetrokken door Liam Brady, die een eigen opleidingsgroep leidt binnen de Londense club.

Via de opleiding van Brady halen spelers over het algemeen het eerste elftal van The Gunners niet. Maar die kennis hadden Ebicilio en zijn begeleider of zaakwaarnemer niet toen hij afgelopen zomer een vierjarig contract tekende. In het spoor van Ebicilio, die onder oud-international Gaston Taument in de B2 van Feyenoord trainde, vertrekt straks ook Nathan Ake naar Chelsea.

Rowley is al twintig jaar de man die voor Arsenal en manager Arsène Wenger alle toptalenten in de wereld ontdekt en binnenhaalt. Hij heeft volgens De Telegraaf het grootste percentage ’hits’ van alle scouts in Europa. Uit de statistieken blijkt na vijf seizoenen dat het gros van de Nederlandse talenten, die op jonge leeftijd de stap maakten, op een zijspoor belandt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *