FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nieuwe klap: ‘Feyenoord moet de plannen voor een nieuw stadion bijstellen’

Slecht nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers moeten de plannen voor een nieuw stadion bijstellen. Een intern rapport van de International Stadia Group (ISG) toont aan dat een aantal financiële stellingen onjuist is.
Het Algemeen Dagblad schrijft: “Zo zijn de inkomsten uit horeca te hoog ingeschat, terwijl ook het aantal bezoekers en de hoeveelheid rondleidingen lager zal uitpakken. Dat scheelt jaarlijks 2 miljoen euro, waarvoor compensatie moet worden gevonden in het zakelijk deel van de toekomstige voetbaltempel.”

“Experts hielden op verzoek van Feyenoord het bedrijfsplan van het stadion tegen het licht. De constatering was dat de plannen ‘haalbaar en weloverwogen’ zijn. Feyenoord is nu bezig om de zogenoemde business case te actualiseren. De totale omzet van het nieuwe stadion is begroot op 100 miljoen euro”, aldus het AD. Deze aanpassing zal geen grote invloed hebben.

Het mega-project moet 444 miljoen euro gaan kosten. De financiering hiervoor is nog niet rond.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *