FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Robin van Persie maakt Frenkie de Jong nóg een paar procentjes beter’

Hugo Borst zou graag zien dat Ronald Koeman Robin van Persie weer selecteert voor Oranje. In zijn column schrijft hij dat de bondscoach hem moet selecteren mits hij fit is.

Borst begrijpt dat Koeman in de punt van de aanval kiest voor Memphis Depay, maar ziet daarachter niemand die potten kan breken. Daar ziet hij graag een ‘sluwe aanvaller van de buitencategorie’. Ryan Babel, Quincy Promes en Luuk de Jong zijn dat in zijn ogen niet, Van Persie wél.

‘Als deze grijze eminentie helemaal fit is, is er werkelijk geen argument te verzinnen om Van Persie niet te selecteren’, aldus Borst. ‘En hij is beschikbaar, dat heeft Van Persie duidelijk te kennen gegeven. Bondscoach Koeman heeft gezegd dat het niet voor de hand ligt, maar dat hij theoretisch nog een beroep zou kunnen doen op Van Persie.’

Borst ziet Van Persie niet alleen in Oranje vanwege zijn kwaliteiten, maar ook vanwege zijn humeur. De spits is sinds zijn terugkeer in Nederland erg goedlachs. Dat terwijl Van Persie een paar jaar geleden nog werd bestempeld als stoorzender. ‘Maar het gemoed van de Rotterdammer neemt al een seizoen EO-achtige vormen aan: blijmoedig, genietend, glas altijd halfvol, constructief, bereid medespelers te verdedigen en beter te maken.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *