FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Willem van Hanegem kraakt international: ‘Hij kan niet verdedigen’

Het Nederlands Elftal verloor gisteren met 2-1 van wereldkampioen Frankrijk. Willem van Hanegem keek de wedstrijd ook en was niet gecharmeerd van één van de verdedigers van Oranje. Zo was hij kritisch over het spel van Daley Blind.

De Kromme schrijft in het Algemeen Dagblad: “Wat mij van de eerste helft is bijgebleven, is één moment. Kylian Mbappé tikte gisteren in het Stade de France de 1-0 binnen en ik zag Daley Blind theatraal met zijn handen in de lucht staan. Ik kan niet in zijn hoofd kijken, maar ik denk dat hij bedoelde: hoe kon Quincy Promes nou die bal zo terugkoppen in de voeten van Blaise Matuidi? Maar wat ik eigenlijk hoop is dat Blind dat gebaar maakte omdat hij zelf die bal niet wegwerkte, maar via Benjamin Pavard zomaar in de buurt van zijn eigen zestienmetergebied schoot. En dat hij vervolgens zich niet meer bekommerde om Mbappé, maar wel ergens heen liep waar niemand zijn hulp nodig had. De vraag is of hij Mbappé nog had kunnen afstoppen, maar hij had het wat mij betreft best kunnen proberen.”

Van Hanegem gaat verder: “Wie Blind aan het werk zag tegen Peru en gisteren ook tegen Frankrijk moet tot de eerlijke conclusie komen dat hij simpelweg niet kan verdedigen. Als je gebruik van hem maakt, dan als middenvelder en bij voorkeur tegen elftallen die lekker achteruit plooien. Dan heeft hij tijd en kan hij oplossingen vinden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *