FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Verbod op supporters van de tegenpartij bij Klassieker heeft zeer nadelig effect’

Onlangs werd de klassieker tussen Ajax en Feyenoord weer gespeeld en weer waren er geen supporters van de uitspelende ploeg present. Onderzoek heeft aangetoond dat wel of geen fans van de bezoekende club een enorme invloed heeft.

Philip Hans Franses, professor aan de Erasmus Universiteit, heeft namelijk onderzoek gedaan naar de Klassieker. Hij kwam tot de ontdekking dat er sinds het verbod op uitsupporters aanzienlijk minder goals vallen.

Tot 2009, toen er nog uitsupporters welkom waren, werd er gemiddeld 1,6 keer gescoord in de Klassieker. Sinds het verbod gaat het nog maar om 1,1 doelpunt per wedstrijd. Volgens Franses is dit ‘geen toeval’ en is het voor beide clubs van belang om de uitvakken weer te gebruiken waarvoor deze is bedoeld.

“Het is duidelijk dat bezoekende supporters een motiverend effect hebben. Stimuleren heeft effect”, aldus Franses.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *