FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Oplevering stadion Feyenoord City in 2023 in gevaar’

Er dreigt vertraging voor de oplevering van het nieuwe stadion dat er in 2023 komt. De gemeente Rotterdam wil dat Feyenoord deze maand nog een beslissing neemt over de huidige stadionplannen, anders zou alles vertraagd worden.

Feyenoord wil echter eerst de businesscase aanpassen, het ontwerp van het stadion optimaliseren vanwege de oplopende bouwkosten en wil bovendien ook de garantie dat er een jaarlijkse vergoeding komt van minimaal 25 miljoen euro. De club wil dat geld als eerste krijgen, voordat de gemeente en banken uitbetaald krijgen. Dit zou volgens de wethouder in strijd zijn met de eerder gemaakte afspraken. Er wordt gewerkt aan een oplossing, maar daar is nog geen akkoord over bereikt.

Voordat Feyenoord een besluit neemt over de huidige plannen, moeten de zaken eerst opgelost zijn. De club heeft eerder aangegeven voor het einde van dit jaar een besluit te nemen. De gemeente Rotterdam heeft echter aangegeven dat er niet te lang gewacht moet worden met een besluit, omdat er op de planning niet veel extra tijd meer is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *