‘Ontevreden Feyenoord-middenvelder vertrekt in de winterstop’


Het ziet ernaar uit dat Renato Tapia op korte termijn opzoek gaat naar een nieuwe club. Hij heeft namelijk geen perspectief meer in Rotterdam-Zuid.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Vorig seizoen, toen Feyenoord vrijwel geen fitte centrale verdedigers meer over had, kwam Tapia wel een langere periode in de ploeg. Maar de Peruaan greep zijn kans niet.” Willem van Hanegem liet toen al weten: “Opeens deden mensen alsof Tapia een nieuw wereldwonder was op de Nederlandse velden. Terwijl ik hem bijna wekelijks ballen zag inleveren, dat geloofde je bijna niet.”

De krant gaat verder: “Dat vond Van Bronckhorst uiteindelijk ook. Na de nederlaag tegen VVV afgelopen seizoen, kort na de winterstop, werd een nieuwe fout hem fataal. Tapia verdween uit de ploeg en mocht zich pas na de gewonnen bekerfinale nog even als basiskracht laten zien met het oog op het WK in Rusland, het toernooi dat zijn marktwaarde had moeten opschroeven. Dat mislukte: Tapia bleef en kwijnt weg op de bank. Hij speelde in 28 duels voor Feyenoord, dat sinds zijn komst in totaal 93 competitiewedstrijden afwerkte. De winterstop is misschien wel een mooi moment voor beide partijen om uit elkaar te gaan. Het contract van Tapia loopt tot de zomer van 2020.”

 

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!