FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

De laatste ontwikkelingen rondom de plannen voor Feyenoord City

De laatste ontwikkelingen rondom de plannen voor Feyenoord City

De afgelopen tijd staat het nieuws vol met plannen rondom Feyenoord City, wat het modernste stadion van Nederland moet gaan worden. Sommige supporters zijn er blij mee en sommige niet, dit is ook wel terug te zien in het aantal demonstraties die er gehouden worden. Zo zijn er regelmatig spandoeken in De Kuip tegen het nieuwe stadion.

Wat kan Feyenoord City doen voor de club?

De bouw van Feyenoord City staat op de planning vanaf 2019 tot en met het jaar 2023. De voordelen van een nieuw stadion zijn dat het stadion wel 63.000 bezoekers kan ontvangen, hierdoor gaan de opbrengsten substantieel omhoog voor de Rotterdamse club. Daarnaast gaan ook de horeca opbrengsten omhoog en kan het stadion meer sponsoren aantrekken. Ook de opbrengsten vanuit evenementen kunnen hierdoor omhoog, een modern en groot stadion trekt gemakkelijker evenementen aan. Natuurlijk zijn er veel belanghebbende bij de komst van een nieuw stadion, denk aan supporters, de gemeente Rotterdam en investeerders. Volgens medewerkers van Weddenopsport.eu zullen ook naar verwachting minder mensen hun geld in gaan zetten op Feyenoord. Mede door de krimpende begroting zal het team minder toonaangevende spelers kunnen aantrekken, op korte termijn zal de selectie dus geen baat hebben bij een nieuw stadion.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen?

De plannen voor Feyenoord City zijn aardig serieus, zo heeft Feyenoord zelf al aangegeven dat als de plannen financieel haalbaar zijn dat het nieuwe stadion er gewoon zal gaan komen. Deze beslissing zal de komende zomer gemaakt gaan worden. Mochten experts groen licht geven dan wordt de lening uit de totale stadionfinanciering afgelost door Feyenoord.

Waarom veel supporters Feyenoord City niet zien zitten

De woede over de komst van Feyenoord City ligt hem vooral in het feit dat Feyenoord een volksclub is en dat de beslissing over de komst van het nieuwe stadion niet democratisch is genomen. Ook zijn veel fans bang dat het nieuwe stadion gaat zorgen voor grote financiële problemen bij de club. Het project Feyenoord City is geschat op een prijskaartje van 400-500 miljoen euro, waarvan de gemeente Rotterdam 135 miljoen wilt financieren. Mochten de plannen doorgaan dan moet de club Feyenoord enorm besparen in de komende jaren.

De gevolgen voor Feyenoord en zijn supporters

De financiële gevolgen van Feyenoord City zijn enorm. Zo gaat het stadion gefinancierd worden door de gemeente, externe investeerders en de club zelf. Dit betekent dus dat de belasting in Rotterdam mogelijk hoger wordt in de komende jaren. Ook de club zelf zal minder geld te besteden hebben aan bijvoorbeeld transfers en salarissen. Voornamelijk dit doet de supporters pijn, minder geld voor salarissen en transfers zorgt mogelijk voor een groter kwaliteitsverschil met de concurrenten PSV en

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *