FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord wilde stunten met halen van ideale vervanger van Gio van Bronckhorst’

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft bij Feyenoord een aflopend contract. Volgende maand is er een gesprek over zijn toekomst.

De Telegraaf schrijft op donderdag: “Van Bronckhorst moet in de winter de grootste knoop doorhakken. Wacht hij op het oordeel van de club of neemt hij zelf een besluit over een vertrek? Daarbij kan ook een heel interessant scenario optreden als de meest succesvolle coach van Feyenoord (als het gaat om elk jaar prijzen winnen) straks aangeeft dat hij hoe dan ook wil doorgaan. In dat geval moeten de raad van commissarissen en de directie kleur bekennen.” De krant gaat verder: “Waarom noemen we hier de rvc? De aanstelling of het verlengen van het contract van de trainer is toch een zaak van alleen de directie? De praktijk leert dat bij Feyenoord de ’Vrienden van Feyenoord’ (VvF) al langere tijd hun ongenoegen uitspreken over het spelniveau en aansluitend het technisch beleid. Omdat ze ook twee afgevaardigden in de rvc hebben, kan er straks invloed op de directie worden uitgeoefend. De vraag is alleen of Feyenoord in staat is een trainer binnen te halen die meer uit het elftal kan halen dan Van Bronckhorst, nu Peter Bosz bij Bayer Leverkusen heeft getekend. Hij was de favoriet voor iedereen binnen Feyenoord om een eventuele vacature in de zomer te vullen.” Een dienstverband van Bosz bij Feyenoord was een behoorlijke stunt geweest, omdat de oefenmeester het recentelijk nog voor het zeggen had bij Ajax. Hij leidde de Amsterdammers naar de Europa League-finale, die wel verloren werd van Manchester United.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *