FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘De spelers worden gewoon niet beter bij Feyenoord’

In zijn column in het Algemeen Dagblad is Feyenoord-icoon Willem van Hanegem kritisch op zijn cluppie. “De spelers worden daar gewoon niet beter. Aankopen die bij hun vorige club leuke spelers leken, sneeuwen in Rotterdam al snel onder. Jonge talenten zakken razendsnel weer weg”, aldus Van Hanegem.

De Kromme gelooft ook niet dat in een nieuw stadion de club opeens wel weer in de nek kan hijgen van Ajax en PSV. “Ook in een nieuw stadion – laat duidelijk zijn dat ik daar geen voorstander van ben – moet je eerst goed spelen om ver te komen. Deze spelers kunnen echt kort achter PSV en Ajax zitten, maar de technische staf haalt er gewoon niet voldoende uit”, zo geeft hij aan. “Los van geld en budgetten zie ik de ploeg zo vaak slecht starten, zo vaak achteruit spelen, zo traag de aanvallers inspelen. Dan verlies je dus van De Graafschap en Fortuna Sittard en verspeel je dure punten in Tilburg en Den Haag.”

Volgens Van Hanegem worden de verkeerde prioriteiten gesteld bij Feyenoord. “Laat van dat voetballen nou eens prioriteit één van worden gemaakt. Ja, de beker zal wel weer als iets geweldigs worden gezien. Het zal allemaal wel”, zegt hij daarover. “Feyenoord heeft succes in de beker omdat het altijd thuis loot. Op dat vlak hebben ze zoveel geluk. Als ze in de Kuip uit het raam vallen, rijdt er net een hooiwagen langs.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *