FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

CONSTATERING: ‘Slechts twee spelers gaan Feyenoord veel geld opleveren’

Feyenoord zal de komende tijd behoorlijk inventief moeten zijn op de transfermarkt. Er is namelijk een gebrek aan geld. Het Algemeen Dagblad zet uiteen: “Er zijn ook slechts twee spelers in de selectie die meer dan 10 miljoen waard zijn: Tonny Vilhena en Steven Berghuis zouden op dit moment een waarde rond de 12 miljoen vertegenwoordigen. Maar als Feyenoord besluit hen te verkopen zal een speler van vergelijkbaar niveau terughalen voor een betaalbare prijs bijna een utopie zijn.”

De krant gaat verder: “En veel spelers die wel zouden moeten sneuvelen als de club echt een frisse wind wil laten waaien in de selectie, liggen nog jarenlang vast. Van Geel kon na de landstitel kiezen: de spelers flink belonen voor hun prachtige prestatie met een nieuw en verbeterd contract. Of meedogenloos doorselecteren en spelers op het juiste moment van de hand doen. Hij koos duidelijk voor het eerste. Om de nieuwe trainer volgend seizoen in elke linie minimaal één nieuw gezicht te kunnen geven, moet Feyenoord bijna weer net zo creatief zijn als in de eerste jaren onder Van Geel, die in de zomer van 2011 startte in Rotterdam. Een slimme huurconstructie, een transfervrije speler of een jongen met een krasje weer tot bloei laten komen, dat werk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *