FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord ging meerdere keren de fout in op de transfermarkt’

Martin van Geel vertrekt aan het einde van het seizoen als technisch directeur bij Feyenoord. Een wijs besluit voor volgens het Algemeen Dagblad. Ze vinden namelijk dat hij meerdere malen de fout in ging op de transfermarkt.

“De scouting is bij Feyenoord defensief en moet transformeren naar offensief. Zo was de Kroaat Andrej Kramaric in de zomer van 2014 volgens ingewijden voor een betaalbaar bedrag op te halen bij HNK Rijeka. De huidige spits van Hoffenheim is nu zo’n 35 miljoen waard en heeft al een WK-finale op zijn naam. Geen Feyenoord-speler, klonk het. Zoals de scouts op Varkenoord ook nog altijd roepen dat ze ‘het nog maar moeten zien met Denzel Dumfries’ van PSV en Oranje.”

Men gaat verder: “De scouting aanpakken is één, maar de nieuwe technisch directeur moet vooral de weg in Europa weten, de contacten hebben en feilloos aanvoelen wanneer hij ergens kan toeslaan. Geld is daarbij natuurlijk niet onbelangrijk, maar visie is bepalend. Nu gaat het in de Kuip vaak nog zo: mensen zoeken en daar dan maar een filosofie bij bedenken. Het beleid van Ajax onder Marc Overmars en van PSV onder eerst Marcel Brands en nu John de Jong is helder. Sowieso weet ‘de hele wereld’ hoe Ajax speelt, wat voor spelers daar zijn opgeleid. Maar waar Feyenoord op dit moment voor staat?”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *