FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Spurs gaan Feyenoord-beelden ‘6-2′ bekijken’

Tottenham Hotspur treft volgende week in de halve finales van de Champions League Ajax als tegenstander. De Engelse grootmacht gaat nu de beelden van Feyenoord bekijken hoe ze met 6-2 hebben kunnen winnen van de Amsterdammers in de competitie. Althans, dit is wat Robin van Persie denkt.

Over zijn beste herinneringen aan anderhalf jaar Feyenoord vertelt Robin van Persie aan Voetbal International: “De bekerfinale van vorig jaar was mooi, omdat ik ook nog effe een goaltje meepikte, maar Ajax-thuis dit seizoen… Ook geweldig. Los nog van de persoonlijke prestatie op die dag, zit er ook nog een achterkantje aan die mensen niet zien. Wat je ervoor doet en wat je er voor laat, wat je ervoor overhebt, dat telt allemaal ook mee. De wedstrijd tegen Ajax, die 6-2, begon voor mij drie weken eerder.”

De aanvaller gaat verder: “Maar niemand die dat wist of zag, men dacht: Oh als dat maar goed gaat. Maar het gevoel dat ik had, wás goed, we hadden er in de aanloop alles voor gedaan en dan is het prachtig als dat dan samenvalt in het veld. Alleen zegt het ook weer niet alles. Voor de beker tegen Ajax had ik hetzelfde gevoel en toen gingen we er met 3-0 van af.”

Ajax won dit seizoen van Real Madrid en Juventus, maar Feyenoord was dus te sterk voor de Amsterdammers. “Daarom denk ik dat Tottenham Hotspur wel de beelden zal gaan bekijken van onze competitiewedstrijd tegen Ajax. Elk duel is er een op zich, maar toen (in het bekerduel, red.) waren we voor rust ook beter, vond ik en viel het daarna net niet lekker. Toen ik bij Arsenal speelde, was Tottenham de rivaal. Bij Feyenoord is Ajax dat. Maar ik zit niet zo in elkaar dat ik het die clubs dan niet gun. Integendeel zelfs. Ik heb respect voor Ajax en Spurs hoe zij het hebben gedaan. Zonder Harry Kane en Heung-Min Son, is Ajax wel favoriet, denk ik.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *