FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Jan de Jong weg bij Feyenoord door achterstand op PSV en Ajax

Jan de jong is afgetreden als directeur bij Feyenoord. Hij kon zich niet vinden in de koers die de Rotterdammers willen varen. Er is een grote stroming binnen de Rotterdamse topclub die PSV en Ajax achterna wil.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “De Jong (52) hield er simpelweg een andere visie op na dan de rest van de beleidsbepalers bij Feyenoord. Waar de raad van commissarissen met doorgewinterde zakenmensen als Toon van Bodegom en vleesmagnaat Herman van Drie, twee jaar na de op financieel gebied niet verzilverde landstitel, zo snel mogelijk PSV willen achterhalen en kampioen Ajax in het zicht willen houden, zag De Jong veel meer in de weg van de geleidelijkheid. In kindertaal: De Jong trapte op de rem, waar anderen het gaspedaal wilden intrappen.”

De krant gaat verder: “Een stroming in de Kuip wil in de nabije toekomst met veel grotere sprongen vooruit dan De Jong. De mensen met het (bewezen) zakelijk instinct vinden dat PSV en op lange termijn Ajax niet verder weg mogen lopen. De Jong wil liever geen financiële risico’s nemen, anderen kijken daar anders tegenaan. Investeerders, uit Nederland of zelfs over de grens? De Jong was er huiverig voor, de rvc zet de deur graag open.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *