FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

AZ Alkmaar bereidt zich voor op ‘Feyenoord-transfer’

AZ is bang dat Feyenoord gaat proberen om Robert Eenhoorn weg te kapen uit de directie. De Rotterdammers zijn opzoek naar een vervanger voor Jan de Jong die onlangs besloot op te stappen.

De Telegraaf schrijft vandaag: “AZ is voorbereid op een eventueel vertrek van algemeen directeur Robert Eenhoorn en heeft zijn opvolger al in huis. Als Feyenoord een akkoord bereikt met de huidige, grote baas van de Alkmaarders, kan Michael Kinsbergen (60) doorschuiven naar de belangrijkste directiezetel bij AZ.”

De krant vervolgt: “Feyenoord heeft de hoop gevestigd op een versnelde komst van Eenhoorn, die niet bij de vorige directie maar wel bij supporters en de Vrienden van Feyenoord al enkele jaren wordt beschouwd als het ideale boegbeeld van de club. Voordat Jan de Jong in 2017 algemeen directeur werd, was de oud-honkballer al in beeld. Eenhoorn wilde op dat moment niet weg bij AZ.”

Nu is de situatie anders: “De tijd lijkt er nu wel rijp voor en het helpt dat de Noord-Hollanders met Kinsbergen een zeer ervaren bestuurder achter de hand hebben. De Amsterdammer was van 2012 tot 2015 algemeen directeur van Ajax. Hij leidde in die rol de huidige CEO Edwin van der Sar op. Eerder bekleedde de man, die in Amerika onder meer een master Business Administration (MBA) behaalde, topfuncties in de bankwereld en bij multinationals.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *