‘Feyenoord in gesprek met Amerikaanse investeringmaatschappij’

Feyenoord hoopt op een miljoenenimpuls. Ze zijn in gesprek met een investeringsmaatschappij uit Amerika en hopen zo de kloof met Ajax en PSV te kunnen dichten. Dit weet het Algemeen Dagblad te melden.

Het AD schrijft: “De clubleiding van de Rotterdammers is in serieus gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die bereid is een minderheidsaandeel in de club te verwerven. De vele miljoenen die de club daarmee ophaalt, moeten van Feyenoord weer een volwaardige concurrent van de andere twee Nederlandse topclubs maken.”

“President-commissaris Toon van Bodegom is de grote aanjager van het plan. De naderende komst van de dollars is de reden van de onherstelbare aanvaring tussen Jan de Jong en de raad van commissarissen. De inmiddels vertrokken algemeen directeur was ook enthousiast over de miljoenen die naar de Kuip zouden komen, maar de Hagenaar was wel zeer huiverig voor het afstaan van (teveel) macht aan de Amerikanen”, aldus het AD.

Naar verluidt hebben de Amerikanen een stevige vinger in de pap. Zo mogen ze meepraten over de hoofdtrainer, de technisch directeur én het aan- en verkoopbeleid. “De Amerikanen willen zeggenschap op alle fronten”, zo citeert het medium een ‘zeer goed ingevoerde bron’. Zeker is de overname nog niet, maar de club heeft er veel vertrouwen in en ziet in Robert Eenhoorn van AZ de ideale man om dit proces te begeleiden.

 

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!