‘Jaap Stam heeft enorm transferprobleem bij Feyenoord’

Na een slechte voorbereiding is het wel duidelijk dat Feyenoord nog een aantal kwaliteitinjecties kan gebruiken. Al zal dit nog een zware taak gaan worden. Er moet wat bij om te kunnen concurreren met Ajax en PSV.

Clubwatcher Martijn Krabbendam schrijft namens Voetbal International: “Stam dacht een stabiele organisatie aan te treffen in Rotterdam, maar was nog niet binnen of de ene directeur werd weggestuurd (Martin van Geel), terwijl de ander (Jan de Jong) anderhalve week geleden zelf opstapte. De enige met statutaire bevoegdheid – en dus formeel de baas – is nu Mark Koevermans van de afdeling commercie, die zich nergens mee bemoeit. Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen, verblijft in deze cruciale periode op Hawaï. Het totale gebrek aan leiderschap laat zich voelen. De man die richting moet geven is technisch directeur ad-interim Sjaak Troost, die tijdens de Open Dag van Feyenoord in zijn eerste interviews een grote broek aantrok, maar nog alles moet bewijzen.”

Hij gaat verder: “Intussen beseft Stam dat hij met het huidige Feyenoord derde moet zien te worden. Er is geen volwaardige vervanger van Jörgensen en er mag wel een centrale verdediger bij, maar dat kan pas als de club zelf verkoopt. De enige die ervoor in aanmerking komt, is zijn beste speler, Steven Berghuis, en die blijft. Stams eigen agenten Henk van Ginkel en Henk Timmer vliegen deze week naar hun uitstekende contacten in Argentinië om de komst van een centrale verdediger en een spits te onderzoeken. Hoe gaat de club dat dan betalen? Feyenoord is moreel verplicht zijn trainer te helpen, maar degene die dat moet doen, Troost, heeft zelf hulp nodig.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *