FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft een enorme fout met Jaap Stam gemaakt’

Feyenoord is het seizoen matig begonnen met slechts drie punten uit evenveel wedstrijden. Analist Hugo Borst snapt maar weinig van de keuzes van trainer Jaap Stam en vindt eigenlijk dat ze hem nooit hadden moeten aanstellen.

Eerst richt hij zich in zijn column in het Algemeen Dagblad echter op een van de zwakke plekken in De Kuip: “Ik snap bij god niet dat Jaap Stam Eric Botteghin nog opstelt. Hij is een lieve, ernstig gelovige jongen, een jaar of drie geleden nog een prima verdediger in de Eredivisie. Anno 2019 is hij verworden tot een veteraan. Zo onzeker over zijn gebrek aan snelheid dat hij met zijn kont tegen het strafschopgebied aan speelt, met als gevolg dat er voor hem en zijn maat Jan-Arie van der Heijden een ruimte ligt waar je hazewindhonden kunt laten racen of 99 koeien kunt laten grazen.”

Vervolgens schrijft Borst: “Ik snapte trouwens ook niet waarom Feyenoord de onervaren Jaap Stam trainer maakte. Eerlijk is eerlijk, de eerste die riep dat Jaap Stam Giovanni van Bronckhorst moest opvolgen, was Harry Vermeegen, een beroemde komiek in de jaren 80 van de vorige eeuw. Dat Vermeegen dit verzon zou een teken aan de wand hebben moeten zijn. Was het een grap? Vermeegen heeft Feyenoord nog om geld gevraagd omdat hij dit idee had verzonnen. Niks gekregen trouwens, maar Jaap Stam werd wel trainer.”

Hij kent de voorlopige optie overigens wel: “Stam moet ingrijpen. Voorgoed stoppen met Botteghin en Van der Heijden. Het gebrek aan dynamiek en het geblunder zijn te pijnlijk geworden. En als Stam toch opnieuw begint: flikker die Larsson eruit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *