FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord gaat echt nog een hoop lol aan Marcos Senesi beleven’

Het debuut van Marcos Senesi afgelopen weekend tegen FC Emmen verliep dramatisch maar volgens Arie Haan gaan de Rotterdammers nog veel plezier beleven aan de Argentijnse mandekker.

“Die jongen gaat zijn draai heus wel vinden. Hij is sterk aan de bal, speelt ook wel met lef. En verdedigen kunnen al die Argentijnen wel”, aldus Haan. “Ja, zijn debuut was niet best. Nou en? Ik denk echt dat Feyenoord nog een hoop lol aan hem gaat beleven.”

Haan had in zijn periode bij Feyenoord ook te maken met enkele Argentijnse spelers. “Ik kan me nog wel herinneren dat de totaal nieuwe omgeving echt impact had op die jongens”, zo geeft hij aan. “Die gasten waren gewend om tien uur ‘s avonds een enorme steak te eten. Dat klinkt als een detail, maar alle kleine dingen samen zorgen ervoor dat je altijd een aanpassingsperiode nodig hebt.”

Het was voor Senesi bovendien lastig om te moeten debuteren in een ploeg die niet draaide en zonder zelfvertrouwen speelde. “Ga dan meer eens de boel op sleeptouw nemen. Dat is heel moeilijk als je nog nooit een wedstrijd met je ploeggenoten hebt gespeeld”, zegt Haan daarover. “Het zijn vaak mannetjes, maar wel gevoelig. Even met zo’n jongen praten na een vervelend debuut, even uitleggen dat het nu ineens om hem gaat. Als Feyenoord had gewonnen, was het een slippertje geweest. Nu het 3-3 werd, is zijn matige debuut direct een item. Ach, hij zal in Argentinië ook wel wat gewend zijn.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *