FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Jaap Stam ziet kansen tegen Ajax: “Ze geven ook ruimtes weg”

Aanstaande zondag staat de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. De Rotterdammers hebben iets goed te maken na de 2-0 nederlaag van gisteren in de Europa League tegen Young Boys. Trainer Jaap Stam ziet kansen.

“Uiteindelijk is het wel zo dat spelers na een moeizaam begin, zoals gisteren tegen Young Boys, zich herpakken en ervoor gaan knokken”, klinkt Stam vrijdag optimistisch op de persconferentie. “Ajax is een goede, opgebouwde ploeg met individuele kwaliteiten. Maar Ajax geeft ook ruimtes weg. Je kunt zeggen dat je compact moet spelen. Bij vlagen zal dat ook moeten. Als je dat niet doet, dan wordt het voor Ajax makkelijk om veel balbezit te krijgen”, zegt Stam..

In het seizoen 2005/2006 won Feyenoord voor het laatst op bezoek bij Ajax. De Rotterdammers zegevierden toen met 2-1. Momenteel is Ajax de koploper in de eredivisie, terwijl Feyenoord op de zeer teleurstellende tiende plaats staat. Er wordt zondag 16.45 uur afgetrapt in Amsterdam.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *