FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Jaap Stam en Feyenoord waren het oneens over kwaliteit selectie’

De afgelopen maanden bleef Jaap Stam zijn spelers in de media verdedigen. Maar achter de schermen blijkt hij toch een stuk kritischer te zijn geweest. Dit weet de Telegraaf vandaag te melden.

“Wat wel duidelijk is geworden, is dat de directie van Feyenoord en Stam flink van mening verschillen over de kwaliteit die de Rotterdamse selectie bezit. Stam stond voortdurend versteld van de apathie en het gebrek aan dynamiek in zijn elftal. Dat hij vanaf dag één geen moment kon stilzitten in zijn dug-out en coachend veel moest corrigeren langs de lijn, gaf aan dat er veel basisdingen in zijn ogen niet werden beheerst.”

Daar voegt de krant aan toe: “Stam speelde zelf jarenlang in de internationale top en kon soms maar moeilijk begrijpen dat spelers moeite hadden om dingen goed uit te voeren. Toch bleef hij ze zelfs bij de grootste zeperds beschermen. De spelersgroep had dat goed door. Het gros van de spelers realiseerde zich dat ze tekort schoten en niet de kwaliteit konden leveren die werd verlangd. Daarom viel niemand de coach af na de afgang in de ArenA en onderstreepten ervaren spelers dat niet Stam maar zij zelf hun zaken beter voor elkaar moesten krijgen.”

De Feyenoord-leiding zou een stuk optimistischer oordelen. “Als tijdelijk technisch directeur en oud-Feyenoorder vindt Troost daarentegen dat er in de selectie voldoende kwaliteit zit om een rol te spelen in de topvier van de Eredivisie. De twaalfde plek die Feyenoord nu inneemt, zo zei Troost op een haastige persconferentie in de Kuip, past totaal niet bij het spelersmateriaal dat bij Feyenoord voorhanden is.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *