FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-spelers krijgen meteen duidelijke boodschap van Advocaat’

Vandaag wordt Dick Advocaat waarschijnlijk gepresenteerd als nieuwe trainer van Feyenoord. De Kleine Generaal heeft direct een duidelijk boodschap voor de spelers. Hij heeft namelijk lak aan spelers die zich misdragen door bijvoorbeeld te gaan lopen mokken. Verwend gedrag betekent exit.

Het Algemeen Dagblad schrijft op woensdag: “Fabio Borini meende als speler van Sunderland ooit boos naar de kant te kunnen benen toen hij werd gewisseld. De Italiaanse spits kreeg de volgende dag de volle laag van Advocaat en kwam een tijdje niet meer in actie. De Feyenoorders Sam Larsson en Renato Tapia gingen al eens verontwaardigd van het veld bij een wissel. Onder Advocaat doen ze dat één keer en daarna nooit meer. De Hagenaar laat overal waar hij komt zien wie de baas is. Verwend gedrag? Wegwezen.”

Advocaat heeft een duidelijk idee over de speelwijze: “Dirk Kuyt speelde rechtsbuiten in de Kuip, tot Dick Advocaat adviseur werd. De Katwijker werd schaduwspits en scoorde veel op die positie. Het is een van de speerpunten van Advocaat. De spelers met meerwaarde moeten zo worden gebruikt dat ze kunnen stralen. Voor Advocaat naar Feyenoord kwam, zei hij al vaker dat Steven Berghuis de beste speler van de club is. Advocaat zal de voorwaarden scheppen en dan is het aan Berghuis om het dicht bij het doel van de tegenstander te laten zien.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *