‘Dirk Kuyt krijgt duidelijke mededeling te horen van Feyenoord’

Dick Advocaat staat bij Feyenoord tot het einde van het seizoen voor de groep. De nieuwe technisch directeur Frank Arnesen moet dus opzoek naar een nieuwe trainer en dit zal zeker niet Dirk Kuyt gaan worden.

Dat meldt clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International. “Kuyt is net begonnen. Die heeft al alle moeite om Feyenoord onder 19 in het gareel te houden. Moet je die dan na een jaar voor een ingewikkelde club zetten? Het kan natuurlijk wel zo zijn dat Kuyt er bij betrokken wordt op welke manier dan ook.” Aan Arnesen om uit te zoeken wie het wél gaat worden. “Zijn netwerk is gigantisch en dat is voor een club die dat niet heeft, die nu een technisch directeur heeft die ‘ze bellen mij wel’ zegt, natuurlijk wel heel iets anders.”

Krabbendam voorspelt verder dat Arnesen de scouting ook flink gaat renoveren. “Het eerste wat hij gaat doen is kijken naar de scouting, dat is de levensader van iedere club, dat vindt hij het belangrijkste, gecombineerd met de jeugdopleiding. Hij vindt dat je spelers op jonge leeftijd binnen moet halen, dan kun je ze in de filosofie van de club ontwikkelen. Ook spelers van acht/negen jaar en juist ook spelers van achttien/negentien/twintig. Zo leid je ook die spelers op zodat die spelers voor de club geld op kunnen leveren. Dat is iets waar Feyenoord ook behoefte aan heeft: er is nu geen geld, dus je zult je eigen budget moeten creëren.”

 Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!