FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nederland krijgt ondanks PSV en Feyenoord goed nieuws te horen

PSV verloor gisteren kansloos van Sporting Portugal en is uitgeschakeld in Europa. Feyenoord heeft nog een kans om door te gaan maar dan zal er uit gewonnen moeten worden van FC Porto.

“Nederland kruipt richting de achtste plek die door België wordt bezet en nam wat meer afstand van enkele achtervolgers”, schrijft Voetbal International. “Ajax versloeg woensdagavond in de Champions League Lille (0-2). De overwinning levert twee punten op, een aantal dat moet worden gedeeld door vijf (het aantal Nederlandse clubs bij de start van dit Europese seizoen). Nederland schreef daardoor dus 0,4 punt bij.”

Daar voegt het medium aan toe: “Het belangrijkste moet nog komen. Als Ajax zich plaatst voor de knock-outfase – een gelijkspel tegen Valencia is daarvoor al voldoende – dan levert dat vijf punten (één coëfficiëntpunt) op. De Belgische deelnemers, RC Genk en Club Brugge, kunnen al niet meer overwinteren in het miljardenbal en lopen de bonuspunten dus mis.”

AZ en Feyenoord speelden gelijk, waar PSV door de nederlaag in Lissabon al kansloos is. “Met een ietwat mager totaal van 0,8 punt werd deze week wel wat afstand genomen van twee achtervolgers. Oekraïne en Turkije waren deze week minder succesvol in Europa”, aldus VI.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *