FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Achter de schermen problemen met nieuwe rol Feyenoorder’

Deze week werd Mark Koevermans benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Volgens journalist Valentijn Driessen zou zijn benoeming helemaal niet goed zijn gevallen.

De journalist schrijft: “Als (commercieel) directeur en een elfjarig dienstverband is hij medeverantwoordelijk voor de huidige teloorgang van de Stadionclub. Ook bestaat op de werkvloer bij het personeel weinig draagvlak voor de nieuwe baas, terwijl Het Legioen op spandoeken al liet weten wat zij de directeur aanraden: Koevermans rot op.”

De directeur en de Vrienden van Feyenoord zijn twee handen op één buik: “Koevermans geldt als een marionet van dit gezelschap dat Feyenoord medio 2012 van de financiële ondergang redde met een kapitaalinjectie van zo’n dertig miljoen euro in ruil voor 49% van de aandelen. Sindsdien vormen zij een niet te onderschatten machtsfactor binnen de club als aandeelhouder met twee plaatsen in de rvc.”

De Vrienden van Feyenoord hielden een grote schoonmaak in De Kuip: “Het gevolg: de vrije val van Feyenoord. Maar met hun man Koevermans als algemeen directeur en twee rvc-leden hebben de Vrienden een sterke greep op de club, die ze ten koste van alles willen behouden.” Er wacht Koevermans een zware taak… “Zo beschouwd begint Koevermans aan een onmogelijke opdracht in een slangenkuil waar macht en eigen belang boven Feyenoord gaan. Normaliter wens je een algemeen directeur succes bij z’n aanstelling; Mark Koevermans wens je vooral sterkte. Sterkte op de weg waarbij de kans bestaat dat deze leidt tot z’n eigen ondergang.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *