FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

“Martin van Geel zei dat Gio me nooit meer zou opstellen”

Jean-Paul Boetius kijkt met slechte gevoelens terug op zijn vertrek bij Feyenoord. Zón anderhalf jaar geleden vertrok hij naar het Duitse Mainz waar hij nu furore maakt. De Stadionclub wilde graag van hem af en dat doet de Rotterdammers pijn.

“De situatie was zó erg, dat Feyenoord me met een strik om naar Mainz had willen brengen, als ik er al niet zelf naartoe was gereden. Zó graag wilden ze van me af. Martin zei: ‘Ik heb met de trainer gesproken en hij gaat je nooit meer gebruiken’. Ik vertelde dat ik die gok dan maar zou nemen. Ik ken mezelf toch en ook mijn kwaliteiten. Ik was ervan overtuigd dat ik wel weer aan het spelen zou raken. Maar daarna belde Giovanni van Bronckhorst. “JP, de put is leeg”, zei hij.

“Ik merkte dat hij er écht zo in stond. Als ik terugkwam, moest ik met de beloften trainen en daar zou het dan ook bij blijven, want dat elftal speelde nauwelijks wedstrijden. Nou, als ze me dan echt zo graag wilden lozen, dan moest het maar. Met de kennis van nu is het de beste beslissing die ik heb kunnen nemen”, aldus Boëtius.

In de Bundesliga is hij een vaste waarde bij Mainz. Dit seizoen was hij tot dusver goed voor drie goals en drie assists. Met het vertrouwen zit het wel goed: eerder deze week zei Boëtius nog een uitnodiging van Oranje niet gek te zullen vinden.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *