FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Provincie zeer kritisch op plannen voor Feyenoord City’

De provincie Zuid-Holland is kritisch op de plannen voor Feyenoord City. Dit weet de website Vers Beton te melden.Zo is er te weinig rekening gehouden met de veiligheid en zou de beoogde hoeveelheid winkels en kantoren niet passen in de ruimtelijke plannen van de provincie. Het vergunningstraject staat hierdoor onder druk en plan loopt daardoor vertraging op.

De brief van de provincie werd afgelopen zomer al verstuurd, maar is volgens een provinciewoordvoerder nog altijd actueel, omdat de gemeente haar plannen sindsdien niet heeft veranderd. “Het is aan de gemeente Rotterdam om risico’s en benodigde maatregelen in beeld te brengen en eventueel het bestemmingsplan aan te passen”, zo geeft de woordvoerder aan.

De provincie vreest dat er te veel winkels en kantoren binnen Feyenoord City komen, zodat de beoogde ontwikkeling niet past in de huidige regelgeving voor detailhandel. Ook voldoet het aantal vierkante meters kantooroppervlak niet aan de provinciale regels. Daarnaast is de externe veiligheid rond het stadion niet goed onderbouwd en zolang dit niet deugt, zal de provinicie de vergunningen niet afgeven die nodig zijn voor de bouw en exploitatie van het stadion. Het stadion komt namelijk pal aan het water en vlakbij het spoor te liggen. Dit mag echter niet zomaar, omdat zowel de spoorlijn als de Nieuwe Maas belangrijke transportwegen zijn voor gevaarlijke stoffen. Om binnen 25 meter van de kade te bouwen is een provinciale ontheffing nodig en hier lijkt de gemeente Rotterdam geen rekening mee te houden. “Dat op grond van de omgevingsverordening nieuwbouw binnen 25 meter in beginsel niet is toegestaan (…) wordt volledig vergeten”, schrijft de provincie.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *