FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord verrast en zet halve selectie op de transferlijst’

Op het moment gaat het weer iets beter met Feyenoord. Onder Dick Advocaat zijn de resultaten iets beter en de voortgang moet worden doorgezet onder de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen. Die wil flink in de selectie gaan snijden.

Een groot aantal spelers zelfs, zoals bijvoorbeeld Jan-Arie van der Heijden. Voetbal International meldt: “In principe mag Van der Heijden wel weg, als een club zich meldt. Hij heeft zich altijd keurig gedragen en stond er als de Rotterdammers hem nodig hadden. Van der Heijden had afgelopen zomer al de toezegging dat hij weg mocht, maar moest toen blijven vanwege blessures en de late komst van Marcos Senesi. Mocht zich nu een club melden, dan moet het raar lopen wil Feyenoord geen medewerking verlenen.”

Advocaat lijkt het niet aan te durven om Yassin Ayoub een basisplek te geven: “Eerder uitte Stam ook al zijn twijfels over Ayoub. Van de toenmalige trainer had hij naar Fortuna Sittard gemogen, waar hij zijn salaris kon behouden, maar Ayoub wilde blijven. Renato Tapia kon naar Torpedo Moskou, maar bleef ook. Hij wacht op zijn transfervrije status. Wouter Burger komt onder Advocaat al helemaal niet aan de beurt, zodat een vertrek op huurbasis tot de mogelijkheden behoort. Dan Liam Kelly, de Ier die afgelopen zomer op voorspraak van Stam van Reading naar De Kuip kwam. Hij is er nog, maar daarmee is ook alles gezegd. Kelly komt niet voor in de plannen van Advocaat en Feyenoord. Deze spelers mogen gaan, als zich een club meldt.”

Ook in de voorhoede zal er worden gesneden. Feyenoord beschikt immers over een paar voetballers die de verwachtingen niet waarmaken: “Luciano Narsingh is een ex-international, maar heeft nog geen moment kunnen overtuigen. Dat geldt ook voor Sam Larsson. De Zweed krijgt nu al drie jaar de kans, maar zo langzamerhand kan de conclusie wel getrokken worden dat Larsson niet past bij Feyenoord. Een tussentijds vertrek lijkt dan ook bespreekbaar. Marouan Azarkan is te licht om een rol te kunnen spelen in het elftal van Advocaat. Ook voor hem zou verhuur misschien wel het meest logisch zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *