Jean-Paul van Gastel: ‘Onrespectvol en onmenselijk behandeld door Feyenoord’

Jean-Paul van Gastel is niet blij hoe hij door Feyenoord aan de kant is gezet. Dit zegt hij in een gesprek met Voetbal International.

De oud-middenvelder werd eind oktober ontslagen als assistent-trainer van het eerste elftal, maar moest dat vernemen uit de media. “Ik lag op woensdagochtend nog te slapen, toen mijn zoontje van elf me wakker maakte met de mededeling dat ik was ontslagen. Hij had op zijn telefoon het bericht gezien in het AD en al wat appjes gekregen, terwijl ik zelf nergens van wist”, aldus Van Gastel. “De dag ervoor had ik de leiding over de training, omdat Jaap Stam net ontslag had genomen. Ze hadden dus de hele dag de tijd gehad om mij te informeren. Zoals het is verlopen, vind ik respectloos en onmenselijk.”

Van Gastel is vooral teleurgesteld over zijn vertrek bij de club. “Een club heeft het recht om je te ontslaan. Dat hoort nou eenmaal bij het voetbal als de prestaties tegenvallen. Maar als je ruim twintig jaar bij een club hebt gezeten, verwacht je niet dat het op die manier gebeurt. Ik kreeg via de mail een brief waarin staat dat ik ontslagen ben wegens slechte sportieve prestaties van het eerste elftal”, zo geeft hij aan. “Daarna heeft Sjaak Troost me nog wel geprobeerd te bellen, maar daar had ik toen even geen behoefte aan, omdat alles moest bezinken. Komt wel weer.”

Het is voor hem lastig om afstand te nemen van Feyenoord. “Ik heb nog steeds geen wedstrijd live van ze gezien, wel allemaal op televisie”, zegt hij daarover. “Mijn kinderen weten niet anders dan dat die ouwe altijd naar Feyenoord moest. Ik ben er nog niet aan toe om naar De Kuip te gaan. Tenzij mijn zoon zegt: We gaan zondag, dan gaan we zondag.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!